Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Τα φετινά Χριστούγεννα του 9ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου-Κορδελιού


Όταν λάβαμε το μήνυμά σας τα παιδιά του τμήματός μου (στο 9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου - Κορδελιού) είχαν ήδη αποφασίσει για όλες τις κατασκευές, των οποίων σας στέλνουμε τις φωτογραφίες. Οι ιδέες και προτάσεις των παιδιών ήταν:
1. Να στολίσουμε ένα σπασμένο κλαδί που είχαμε βρει στην αυλή του σχολείου και να το μεταμορφώσουμε σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το δέντρο αυτό το στολίσαμε με κορδέλες και χάρτινα στολίδια, πάνω στα οποία τα παιδιά ζωγράφισαν τις γνώσεις τους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς και τις απορίες τους και προτάσεις τους για τις δραστηριότητες της τάξης μας για το παραπάνω θέμα.
2. Να κάνουμε έναν Άγιο Βασίλη από κουτιά που είχαμε στην τάξη. Το ιδιαίτερο είναι ότι αποφασίσαμε ο Άγιος Βασίλης μας να μεταμορφώνεται σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά δούλεψαν σε ομάδες και έντυσαν τα κουτιά με χαρτί του μέτρου και στη συνέχεια τα χρωμάτισαν, τη μισή πλευρά πράσινη και την άλλη μισή κόκκινη. Τα στολίδια και το αστέρι δεν προλάβαμε να τα κάνουμε από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά χρησιμοποιήσαμε στολίδια που ήδη είχαμε στο σχολείο. Αλλάζοντας χρώμα και πλευρά και με την κατάλληλη τοποθέτηση των κουτιών, τις ζωγραφιές και κατασκευές των παιδιών με τα χαρακτηριστικά του Αϊ-Βασίλη και με ένα κόκκινο μικρό σκούφο τα κουτιά μας μεταμορφώνονται σε Άγιο Βασίλη. Έτσι κατασκευάσαμε ταυτόχρονα και δύο διαφορετικά χριστουγεννιάτικα παζλ.
Πολλές ευχές για όμορφα Χριστούγεννα σε όλους!
Με εκτίμηση, Πλιάτσικα Βασιλική







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου