Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τα φετινά Χριστούγεννα του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

Γεια σας είμαστε  το Γ΄1 από το  Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μου προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.
Τα δικά μας  ιδανικά Χριστούγεννα έχουν
 Ήχους από παιδικές φωνές
Μυρωδιές  από λαχταριστά γλυκά
Γεύσεις από νόστιμα μελομακάρονα
Πρόσωπα  από αγαπημένες φιγούρες
Πράγματα από αγαπημένα άτομα
Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα  σε συγγενείς και φίλους
Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι!
Το δικό μας  εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος θα μοιάζει με εναλλακτικές δέντρων από ανακυκλώσιμα υλικά.
Θα είναι φτιαγμένο το πρώτο από ένα παλιό και χρησιμοποιημένο βιβλίο, το δεύτερο με ρολά από χαρτί υγείας και το τελευταίο από χαρτόκουτα.  Τα χρώματά  τους  θα είναι ποικίλα.
Οδηγίες κατασκευής: Θα φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ένα βιβλίο παλιό όπου θα διπλώσουμε  τις σελίδες του, ένα δεύτερο με  ρολά από χαρτί υγείας όπου θα τα στερεώσουμε πάνω σ’ ένα χαρτόνι σχηματίζοντας σχήμα τριγώνου και θα τα χρωματίσουμε. Καθώς και ένα τελευταίο από χαρτόκουτα όπου θα τα στερεώσουμε το ένα πάνω στο άλλο και θα τα χρωματίσουμε. Τέλος, θα φτιάξουμε στολίδια σε σχήμα δέντρου από πράσινα  χαρτόνια και ξύλα κανέλλας.

Τα  Χριστούγεννα που  μου/ μας  έμειναν αξέχαστα!
 Πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές του Γ΄1 μάζευαν υλικά που ανακυκλώνονται για να φτιάξουν διάφορα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Οι συγκεκριμένοι μαθητές συμμετείχαν σε αυτή την δραστηριότητα διότι στην ευέλικτη ζώνη ασχολούνται με το θέμα: «Το δάσος». Η δασκάλα και τα παιδιά της τάξης ομαδοποίησαν τα υλικά και κατέληξαν στη δημιουργία αυτών των δέντρων. Έτσι οι μαθητές δούλεψαν ομαδικά στην κατασκευή των χριστουγεννιάτικων δέντρων και ατομικά στα αντίστοιχα στολίδια. Το αποτέλεσμα μας έμεινε αξέχαστο, γιατί συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε περίεργα κι ασυνήθιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αισθάνθηκα τέτοια χαρά κι ευχαρίστηση όπου θα ξανασυμμετέχω σε τέτοιες δραστηριότητες.
Οι φετινές χριστουγεννιάτικες ευχές μας  προς
την οικογένειά μας  είναι να υπάρχει υγεία κι αγάπη
τους φίλους μας  είναι να έχουν πρόοδο και τύχη
όλον τον κόσμο είναι να υπάρχει ειρήνη
ιδιαιτέρως για μας είναι να είμαστε για πάντα όλοι μαζί αγαπημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου