Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τα φετινά ξεχωριστά Χριστούγεννα του Ε1 τμήματος του Δημ. Σχολείου Αγ. Νικολάου Χαλκίδας

Γεια σας είμαστε  το Ε1 τμήμα του Δημ. Σχολείου Αγ. Νικολάου Χαλκίδας και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μας προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.
Τα δικά μας  ιδανικά Χριστούγεννα έχουν
Ήχους από χριστουγεννιάτικες μελωδίες
Μυρωδιές  από γλυκά
Γεύσεις από μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Πρόσωπα  αγαπημένα
Πράγματα και δώρα από αγαπημένους συγγενείς και φίλους
Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα  σε συγγενείς και φίλους
Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που τρώμε όλοι μαζί στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Το δικό μας  εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος θα μοιάζει με ποτηράκια πλαστικά σε σχήμα δέντρου, με κλαδιά από ξυλάκια και αντί για χιόνι χαρτί .
Θα είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα χρώματά  του θα είναι πράσινο,άσπρο,κόκκινο,ροζ.
Οδηγίες κατασκευής: πρώτο δέντρο: φτιάχνουμε ένα κώνο από χαρτόνι και κολλάμε κομμάτια χαρτιού. Δεύτερο δέντρο: Ενώνουμε πλαστικά ποτήρια και αντί για στολίδια τοποθετούμε πλαστικά πιρούνια. Τρίτο δέντρο: Ζωγραφίζουμε πράσινες τις αυγοθήκες, φτιάχνουμε δεντράκια και κολλάμε κομμάτια παζλ για στολίδια. Τέταρτο δέντρο: Πήραμε το εσωτερικό του χαρτιού κουζίνας για βάση και ξυλάκια για κλαδιά. Στολίδια κομμάτια παζλ και πλαστελίνη.
     
Τα  Χριστούγεννα που   μας  έμειναν αξέχαστα!
Πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές του τμήματος Ε1 του Δημοτικού σχολείου Αγ .Νικολάου στην όμορφη Χαλκίδα ,αποφάσισαν να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα δέντρα από ανακυκλώσιμα υλικά. Με αφορμή το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης <<Δεν πετάω, ανακυκλώνω>>, αποφάσισαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους να φτιάξουν περίεργα δέντρα. Ανάλαβαν δράση και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Μάζεψαν ανακυκλώσιμα υλικά και άφησαν τη φαντασία ελεύθερη. Το ευχαριστήθηκαν φτιάχνοντας πρωτότυπα δέντρα.
Οι φετινές χριστουγεννιάτικες ευχές μας  προς
την οικογένειά μας  είναι να είναι υγιείς
τους φίλους μας  είναι να είναι πάντα κοντά μας
όλον τον κόσμο είναι να έχουν υγεία ,αγάπη ,ειρήνη
ιδιαιτέρως για τα μικρά παιδιά να είναι πάντα χαρούμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου